Huolto

Sähköpyörä on hyvin arvokas ja sen takia asiakkaamme haluavat nauttia pyörästä niin pitkään kuin mahdollista. Siksi on erittäin tärkeää säilyttää e-pyöräsi hyvässä kunnossa ja antaa sille tarvittava huolto.

Mitä voit tehdä itse

Voit tehdä suuren osan sähköpyörän kunnossapidosta itse. Kun kiinnität säännöllisesti huomiota e-pyörääsi voit pidentää ajoiloa. Esimerkiksi voit pidentää pyöräsi elinikää jo sillä, että siistit pyörääsi säännollisesti. Kun poistat mutaa, hiekkaa, lunta ja jäätä, vähennät osien vahingoittamisen mahdollisuutta. Vältä korkeapaineruiskun käyttöä ja varmista että pyörän osat ovat täysin kuivat pesun jälkeen. Lisäksi, tarkista säännöllisesti renkaiden paine kulumisen vähentämiseksi. Tyhjä kumi kuluu nopeammin kuin kumi, joka on täytetty oikealla paineella.
Vältä polkupyörän ylikuormitusta. Tämä voi aiheuttaa vakavia vaurioita.

Huolehdi huollosta

Pienten huoltojen lisäksi, jota voit tehdä itse sähköpyörällesi, on myös oleellista että huollat monimutkaisemmat työt sähköpyörässä asiantuntevan pyörähuoltajan luona. Se miten usein huolto on tarpeellinen riippuu e-pyörän käytöstä. Suosittelemme että huollat pyöräsi yhteistyökumppanillamme Yeply Oy:llä. Voitte ottaa Yeply Oy:hyn yhteyttä heidän kotisivujensä kautta www.yeply.fi ja sopia huollon heidän kanssaan. Voit valita järjestetäänkö huolto meidän ”Pyöräily Elämys Kekuksessa” Espoossa vai tuleeko pyörähuoltaja luoksesi.

Suosittelemme, että ensimmäinen huolto suoritetaan noin kolmen kuukauden kuluttua ostosta, ja suoritat myös vuosittaisen huollon. Hyvä huolto takaa ajoilon lisäksi myös takuun voimassaolon.

 

Meidän palvelukumppanimme tarkistaa ensimmäisessä huollossa kaikki sähköpyöräsi tärkeät osat ja säätää tarpeitasi vastaavasti. Säännöllisessä huollossa kaikki osat tarkistetaan uudestaan ja tarvittaessa korjataan tai vaihdetaan. Tämä estää ennenaikaisen kulumisen ja takaa tyynen pyöräilyn.

Akun huolto sähköpyörässä

Periaatteessa sähköpyörän akku ei tarvitse huoltoa, mutta se tarvitsee hoitoa pysyäkseen huippukunnossa. On viisasta käyttää e-polkupyörääsi säännöllisesti että akku säilyy hyvässä kunnossa. Lataamisen ja tyhjenemisen prosessin ansiosta akku voi kestää vuosia. Varmista että akku ei ole koskaan täysin tyhjä, koska akun täysi tyhjeneminen voi johtaa sen merkittävään vahingoittamiseen, mikä voi tehdä akusta käyttökelvottoman.

Suosittelemme myös että lataat akkusi sisällä lämpimässä ja kuivassa paikassa, ja kun ulkoilman lämpötila laskee alle -5c, otat akkusi sähköpyörästä ja säilytät sitä sisätiloissa.

Jos sinulla on kysymyksiä sähköpyöräsi huollosta, voit aina ottaa meihin yhteyttä osoitteessa asiakaspalvelu@pyora-asiantuntija.fi

Toivomme sinulle (ekstra) pitkää ajoiloa sähköpyörälläsi!